Ilgi ir sveiki plaukai? Sužinokite, kaip tokius turėti!

Ilgi ir sveiki plaukai? Sužinokite, kaip tokius turėti!

Ar esate kada pasvajojusios apie ilgus plaukus, kurių auginimas neužtruktų visą amžinybę? Užtikriname, jog su teisinga plaukų priežiūros rutina, ilgų plaukų rezultatą pasieksite kur kas greičiau.

Prieš pradedant kelionę link ilgesnių plaukų, labai svarbu suvokti kaip šis procesas vyksta.

Vidutiniškai plaukai per mėnesį paauga 1-1.5 cm, šis skaičius gali kisti, priklausomai nuo žmogaus organizmo būklės ir dar daugybės kitų faktorių, tokių kaip mitybos įpročiai ar kasdienė rutina.

Svarbu pabrėžti, jog teisinga plaukų šaknų priežiūra yra raktas siekiant pagerinti ir pagreitinti sveikų plaukų augimą, todėl teisinga plaukų priežiūra turi būti atliekama nuo šaknų iki pat galiukų.

Negalime paneigti, jog ilgų plaukų priežiūra reikalauja kiek daugiau Jūsų laiko bei dėmesio, bet jei vadovausitės mūsų patarimais, pažadame, pasieksite puikių rezultatų!

Subalansuota mityba

Tiems, kurie siekia atsiauginti sveikus ir ilgus plaukus, labai svarbu turėti subalansuotą mitybą bei rūpintis savo sveikata, nes plaukų augimo procesas prasideda dar mūsų organizmo viduje.

Dėl šios priežasties savo mityboje turime užtikrinti pakankamą kiekį baltymų, kad maistas būtų praturtintas visais reikalingais vitaminais, mineralais bei geraisiais riebalais.

Galvos masažas

Galvos odos masažas yra vienas iš paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų, skatinančių plaukų augimą.

Plaudami galvos odą pirštų pagalba lengvais judesiais ją pamasažuokite, tokiu būdu suaktyvinsite kraujotaką, kuri gerina plaukų augimą.

Galvos odos masažą galite atlikti ir šepečio pagalba. Tokiu atveju rekomenduojame rinktis šepetį su bukais plastikiniais ar silikoniniais šereliais, kurie nepažeistų galvos odos. Įprastai tokie šepečiai būna skirti šlapių plaukų šukavimui.

Atsakingas ir teisingas džiovintuvo bei tiesinimo žnyplių naudojimas

Nesaikingas plaukų džiovintuvo ar tiesinimo žnyplių naudojimas stimuliuoja galvos odos riebalavimąsi. Todėl siekiant atsiauginti sveikus ir ilgus plaukus, rekomenduojame vengti naudoti tiesinimo žnyples, o džiovinant plaukus džiovintuvu, rinktis vidutinį karštį bei laikytis 30 cm atstumo nuo galvos odos.

Vidinė pusiausvyra

Plaukų slinkimas yra vienas iš labiausiai paplitusių patiriamo streso simptomų. Kraujyje padidėjęs kortizolio lygis turi didelę įtaką virškinimui ir maistinių medžiagų pasisavinimui. 

To pasekoje plaukas negavęs jam reikalingų vitaminų ir maistinių medžiagų, būtinų augimui, išslenka ir taip nutraukia augimo procesą.

Per stipriai surišti plaukai

Stiprus plaukų įtempimas, rišimas į kuodą ar dažnas plaukų formavimas gali pažeisti plaukų sruogas. Todėl, jei visgi yra poreikis susegti/surišti plaukus, rekomenduojame rinktis saugius aksesuarus, tokius kaip švelnia medžiaga aptraukta plaukų gumelė ar šiuo metu itin populiarius plaukų segtukus, galintis susegti itin didelį plaukų kiekį.

Reguliarus plaukų kirpimas

Reguliariai kirpdami plaukus užkirsite kelią galiukų išsišakojimui ir užtikrinsite, jog plaukai atrodytų sveiki. Pasak specialistų, sveiki plaukai kas mėnesį paauga apie 1 cm, taigi, jei Jūs kas du mėnesius nukirpsite po 0.5 cm, Jūs vis tiek galėsite džiaugtis vis ilgesniais ir daug sveikesniais plaukais.

Augimą skatinantys ir plaukus stiprinantys produktai

Naudojant teisingai parinktas priemones trokštamų rezultatų galima pasiekti kur kas greičiau. Augimą skatinančių priemonių sudėtys praturtintos ingredientais, kurie yra atsakingi už greitesnį sveikų plaukų augimą.

INOAR Botanic liniją sudaro 4 priemonės: šampūnas, kondicionierius, plaukų kaukė ir multifunkcinis aliejus.

Priemonėse esanti veiklioji medžiaga ricinos aliejus, išgaunama iš augalo “Ricinus communis”, dar žinomo kaip ricinos pupelė, sėklų. Ricinos aliejus yra plačiai naudojamas šių dienų kosmetikos gamyboje.

Taip pat žinoma, kad ricinos aliejus skatina plaukų augimą, dėka savo antioksidacinių savybių. Aliejaus sudėtis praturtinta omega-6 ir omega-9, bei vitaminu E, šios maistinės medžiagos yra atsakingos už plaukų stiprinimą, užtikrina, kad plaukai augtų sveiki ir atsparesni išorės veiksniams.

Botanic linija specialiai sukurta stiprinti ir skatinti sveikų plaukų augimą. Ši linija tinkama visiems plaukų tipams, siekiant padidinti jų atsparumą bei užkirsti kelią lūžinėjimui.

Tad, jei jau kuris laikas svarstote, kad norėtumėt atsiauginti savo sruogas ar vis vargstate, su nuolat trupančiais plaukais, rekomenduojame atkreipti dėmesį į visus aukščiau išvardintus patarimus!

INOAR Lietuva komanda

Grįžti į tinklaraštį