5 patarimai kaip turėti glotnius ir sveikus plaukus

5 patarimai kaip turėti glotnius ir sveikus plaukus

5 patarimai kaip turėti glotnius ir sveikus plaukus

Sunkiai suvaldomas plaukų pūtimasis daugeliui moterų neretai sukelia diskomfortą.

Plaukų pūtimosi problema ypač vargina tas moteris, kurios kaskart siekia išgauti tiesių ir glotnių plaukų efektą. Bet ar žinote, dėl kokių priežasčių plaukas pučiasi?

Pirma, labai svarbu suprasti, jog besipučiančių plaukų priežastis yra išsausėję plaukai. Tad, siekiant išsaugoti glotnius plaukus, labai svarbu juos tinkamai drėkinti.

Šiame įraše pasidalinsime su Jumis būdais, kaip išvengti nepageidaujamo plaukų pūtimosi ir kaip išsaugoti plaukus sveikus bei gražius!

Kaip atsikratyti plaukų pūtimosi?

Šiame blog įraše sužinosite kelis sprendimo būdus, kaip išvengti nepageidaujamo plaukų pūtimosi. Gera žinia tai, jog visus patarimus galėsite atlikti tiesiog namuose! Jums nereikės išleisti krūvos pinigų procedūroms salonuose, norint turėti tokius plaukus, apie kuriuos visą laiką svajojote!

Plaukų drėkinimas duše

Net jei ir naudojate drėkinantį šampūną, drauge būtina naudoti drėkinantį kondicionierių ar kaukę, siekiant palaikyti gerą plaukų būklę.

Šampūnas pašalina visus susikaupusius nešvarumus bei galvos odos išskyriamą sebumą. Todėl, net ir atlikdamas drėkinimo funkciją, šampūnas negali plauko pripildyti jam svarbiomis maistingomis medžiagomis.

Tai kondicionieriaus funkcija. Jis plaukus drėkina, atpalaiduoja, suteikia minkštumo ir žvilgesio efektą, tačiau jų neapsunkina.

Toms, kurių plaukai stori ar vidutinio storumo ir yra veikiami įvairių cheminių procesų, labai svarbu reguliariai naudoti plaukų kaukes, kurios intensyviau nei kondicionierius veikia plauką, jį pripildo maistingomis medžiagomis, rekonstruoja bei glotnina.

Teisingas plaukų šukavimas

Mažai kas žino, tačiau yra plaukų šukavimo būdas, kuris taip pat mažina plaukų pūtimąsį. Norint turėti glotnesnius ir tiesesnius plaukus, juos reikia šukuoti dar jiems esant drėgniems.

Tinkamas plaukų džiovinimas

Teisingas plaukų džiovinimas taip pat turi įtakos siekiant glotnių plaukų efekto. Visų pirma rekomenduojame turėti mikropluošto rankšluostį (tinka ir medvilniniai marškinėliai), kuris saugiai pašalintų vandens perteklių. Plaukus jo pagalba nusausinkite švelniai, netrinkite jų tarpusavyje.

Kadangi toks audinys yra gerokai švelnesnis nei rankšluostis, jis neskatina plaukų pūtimosi, taip kaip įprasti rankšluosčiai. Švelniai nusausinę plaukus, patepkite juos termine apsauga, kuri suteiks sruogoms disciplinos ir apsaugos nuo džiovintuvo ar plaukų tiesinimo žnyplių sukeliamo karščio, taip pat apsaugos plaukus nuo išsausėjimo.

Naudojant plaukų džiovintuvą, oro srovę svarbu nukreipti nuo šaknų link plaukų galiukų, tokiu būdu formuojate teisingą plaukų kritimą ir užveriate plauko kutikulę. Užverta plauko kutikulė neleidžia prasiskverbti drėgmei, kuri sukelia plauko pūtimąsį.

Naudokite geros sudėties plaukų priežiūros priemones

Galvos plovimo metu kasdien naudojamos priemonės turi didelę įtaką plaukų būklei bei išvaizdai.

Norint sukontroliuoti plaukų pūtimąsį rekomenduojame investuoti į glotninančias ir drėkinančias priemones, kurios apsaugo plaukus nuo išsausėjimo bei lygina plauko paviršių.

INOAR Rejutherapy, CicatriFios ir Thermoliss linijos yra puikus pasirinkimas siekiant atsikratyti plaukų pūtimosi. Šių linijų priemonės idealiai tinka sunkiai suvaldomiems besipučiantiems natūraliems ar chemiškai paveiktiems plaukams.


Dabar, kai žinote kaip suvaldyti plaukų pūtimąsi, plaukų priežiūra taps malonesnė bei lengvesnė.

INOAR Lietuva komanda

Grįžti į tinklaraštį