“Plaukų tvarkaraštis”. Būdas susigrąžinti sveikus plaukus!

“Plaukų tvarkaraštis”. Būdas susigrąžinti sveikus plaukus!

Tikriausiai jau žinote, jog norint turėti sveikus ir išpuoselėtus plaukus, labai svarbu laikytis plaukų priežiūros rutinos. Nes įvairūs išoriniai veiksniai tokie kaip saulė, lietus, tarša ar cheminės procedūros nuolat veikia plaukų būklę.

Atsižvelgdami į tai mes sukūrėme intensyvios priežiūros programą ir pavadinome ją “plaukų tvarkaraštis”, kuri padės išsaugoti puikią plaukų būklę neišeinant iš namų.

Tai intensyvios priežiūros metodas, galintis patenkinti visus Jūsų plaukų poreikius.

Ką reiškia “plaukų tvarkaraštis”?

Reguliariai atliekamas plaukų procedūrų grafikas, kuris apima tris pagrindines funkcijas: plaukų drėkinimą, maitinimą ir atstatymą.

Kiekvienas iš šių žingsnių užtikrina sprendimą konkrečiai problemai spręsti, sukeltai dėl anksčiau išvardintų išorinių veiksnių. “Plaukų tvarkaraštis” tinka visiems plaukų tipams. Reguliariai atliekant procedūras įmanoma atkurti gerą plaukų būklę.

Sužinokite daugiau apie kiekvieną žingsnį:

Drėkinimas

Plaukų drėkinimas tikriausiai yra populiariausia procedūra, nes kai kalbame apie plaukų priežiūrą, tai yra pirmasis pasirinkimas, kuris ateina į galvą.

Drėkinimo procedūra yra atsakinga už drėgmės, kurios netenkame kasdien, palaikymą. Taigi, kuomet laikotės taisyklingos drėkinimo rutinos, sumažinate sruogų išsausėjimo tikimybę ir užtikrinate geresnę plaukų būklę.

Pagrindinės drėkinančios veikliosios medžiagos:
Aminorūgštys - atkuria plauko sluoksnius;
Alavijas - drėkina, regeneruoja, padeda kovoti su plaukų slinkimu;
Kokosų aliejus - gausus vitamino E ir riebalų rūgščių;
Alyvuogių aliejus - intensyviai drėkina;
D-pantenolis - užtikrina ilgalaikį drėkinimą.

Maitinimas

Banguoti ir garbanoti plaukai įprastai būna sausesni, dėl plaukų formos galvos odos išskiriamas sebumas nepasiekia plaukų galų. Todėl tokiems plaukams ypatingai tinka maitinančios procedūros.

Maitinančios procedūros aprūpina sruogas lipidais, tai riebalai, kuriuos išskiria galvos oda. Lipidai sukuria apsauginį sluoksnį, minkština plaukus, suteikia žvilgesio ir sulygina plauko paviršių.

Plaukus maitinančios priemonės yra geriausias būdas užtikrinti, kad plaukai išliktų pridrėkinti ir sveiki.

Maitinančias procedūras galite atlikti 3 būdais:

Maitinanti kaukė - kreminės konsistencijos kaukė, praturtinta sviestu ir aliejais, medžagomis, kurios greitai atkuria riebalų pusiausvyrą plauko sluoksniuose. Įprastas kaukės išlaikymo laikas nuo 2 iki 5 minučių.

Drėkinimas augaliniu aliejumi – ši procedūra atliekama paskirstant plaukų aliejų per visą plauko ilgį prieš plaukų plovimą. Priemonei leisti veikti 30 minučių ir tuomet plaukus plauti kaip įprastai.

Naktinis maitinimas – tinka itin sausiems plaukams. Plaukų aliejų paskirstyti per visą plauko ilgį ir palikti priemonę veikti per naktį. Ryte plaukus plauti kaip įprastai.

Rekonstrukcija

Kuomet plaukai yra trapūs, porėti ir ploni, dažniausiai dėl įvairių cheminių procesų poveikio, geriausias būdas juos atgaivinti yra atkurti plaukų sluoksnius, o tam labiausiai tinka atkuriančios procedūros. Rekonstrukcijos metu plaukai pripildomi baltymais, t.y. keratinu.

Tai yra pats galingiausias “plaukų tvarkaraščio” žingsnis ir turėtų būti atliekamas tik atsižvelgus į plaukų būklę ir poreikius.

Labai svarbu atsiminti, jog kas savaitę rekonstruojančias procedūras galima atlikti tik labai pažeistiems plaukams. Kitu atveju tik kas 15 dienų.

Kaip susikurti “plaukų tvarkaraštį”?

“Plaukų tvarkaraštis” gali būti sudarytas tik atlikus plaukų poringumo testą. Testą galima atlikti tiesiog namuose, naudojant stiklinę vandens.

Tai labai paprasta. Jums tereikia įmerkti plaukų sruogą į stiklinę pilną vandens ir stebėti:

  • Jei jūsų plaukai plūduriuoja, jiems reikalingas drėkinimas;
  • Jei sruoga stiklinės viduryje (nei plūduriuoja, nei skęsta), plaukų maitinimas būtų geriausias pasirinkimas;
  • Jei jūsų sruoga skęsta, plaukams reikalingas atstatymas.

Jei jūsų plaukams reikalingas drėkinimas, Jūsų kalendorius turėtų atrodyti taip:
  • 1-oji savaitė – drėkinimas, maitinimas, drėkinimas;
  • 2-oji savaitė - maitinimas, drėkinimas, rekonstrukcija;
  • 3-oji savaitė – drėkinimas, maitinimas, drėkinimas;
  • 4-oji savaitė - maitinimas, drėkinimas, rekonstrukcija.

Jei jūsų plaukams reikalingas maitinimas, sekite šiuos žingsnius:
  • 1-oji savaitė - maitinimas, rekonstrukcija, drėkinimas;
  • 2-oji savaitė - drėkinimas, maitinimas, drėkinimas;
  • 3-oji savaitė – maitinimas, drėkinimas, maitinimas;
  • 4-oji savaitė – drėkinimas, rekonstrukcija, maitinimas.
Jei jūsų plaukams reikalinga rekonstrukcija, Jūsų kalendorius turėtų atrodyti taip:
  • 1-oji savaitė – rekonstrukcija, drėkinimas, maitinimas;
  • 2-oji savaitė - drėkinimas, maitinimas, drėkinimas;
  • 3-oji savaitė – rekonstrukcija, drėkinimas, maitinimas;
  • 4-oji savaitė – drėkinimas, rekonstrukcija ir drėkinimas.

Susipažinkite su INOAR Doctor linija:

INOAR Doctor linija yra plaukų priežiūros sistema, sukurta atlikti “plaukų tvarkaraštį”. Tai procedūrų seka, kurios drėkina, maitina ir rekonstruoja plaukus, siekiant pilnai juos atstatyti. Šios procedūros gali būti atliekamos namuose, atsižvelgiant į Jūsų plaukų būklę ir priežiūros rutiną.

Šią liniją sudaro maitinanti, drėkinanti ir rekonstruojanti kaukė.

Dabar galite turėti savo svajonių plaukus net neišeidami iš namų! Ar pasiruošę išmėginti “plaukų tvarkaraštį” ir susigrąžinti sveikus plaukus?

Ar buvo naudinga ši informacija? Jei taip, kviečiame sekti mūsų socialinius tinklus ir pamatyti bei išgirsti dar daugiau aktualios informacijos apie plaukų priežiūrą ir INOAR naujienas!
Grįžti į tinklaraštį