Plaukų priežiūra žiemą

Plaukų priežiūra žiemą

Sužinokite, kaip teisingai prižiūrėti plaukus šaltuoju metų sezonu!

Kuomet lauko temperatūra tampa itin žema, labai svarbu tinkamai prižiūrėti plaukus, siekiant išsaugoti jų sveiką išvaizdą bei gerą būklę.

Staigiai nukritus oro temperatūrai, sumažėja ir drėgmės lygis, to pasekoje tiek plaukai, tiek veido bei kūno oda gali išsausėti.

Dar vienas svarbus faktorius, jog atšalus orams mes norime ilgiau pasimėgauti karšta vonia ar dušu. Tačiau karštas vanduo pašalina nuo mūsų odos natūralius aliejus ir taip gali sukelti lipidinės plėvelės disbalansą, kuri saugo mūsų odos paviršių.

Taip pat, žiemos metu labai išsausėja patalpų oras, o tai gali būti viena iš išsausėjusių plaukų priežasčių.

Todėl šiuo metų laiku labai svarbu, kad plaukų sruogos netaptų silpnos, trapios ir sausos.

Norime su Jumis pasidalinti veiksmingiausiais patarimais, kurie padės išsaugoti sveikus ir gražius plaukus žiemą!

Reguliariai plaukite galvos odą bei plaukus

Žiemą dauguma žmonių yra linkę rečiau plauti galvą, o tai gali sukelti užsikimšusių riebalinių liaukų problemą. Mūsų rekomendacija - reguliarus galvos plovimas visais sezonais.

Venkite labai karšto vandens

Itin karštas vanduo gali pažeisti Jūsų plaukus. Ilgas buvimas karštoje vonioje ar duše veikia galvos odą ir taip sukelia didesnį riebalavimąsi bei atveria plauko kutikulę, todėl plaukai tampa sausesni, trapesni ir labiau linkę susivelti.

Dažnas karšto vandens naudojimas gali sukelti pleiskanas ir net iššaukti seborėjinį dermatitą, būklę, kuomet galvos oda parausta, niežti ir atsiranda riebios pleiskanos.

Puikiai suprantame, kad sušalus lauke tik ir svajojate apie karštą dušą ar vonią, tačiau rekomenduojame įprasti mėgautis šiltu (drungnu), o ne karštu vandeniu.

Reguliarus plaukų drėkinimas

Taigi, dažnas galvos plovimas karštu vandeniu bei išsausėjęs patalpų oras neigiamai veikia mūsų plaukus, todėl labai svarbu yra tinkamai ir reguliariai juos drėkinti.

Mūsų rekomendacija kartą į savaitę ar kas 15 dienų plaukus palepinti intensyviau drėkinančiomis priemonėmis. Dažnumas priklauso nuo plaukų būklės bei jų storio. Labai patogu po ranka turėti drėkinančią kaukę, kuri ne tik suteiks plaukams papildomos drėgmės, bet ir užtikrins gerą jų būklę, suteiks minkštumo bei žvilgesio.

Kad įsitikintumėte, jog plaukai tinkamai pasisavina maistingasias medžiagas, atidžiai perskaitykite etiketėje pateiktą priemonės naudojimo instrukciją ir leiskite kaukei veikti gamintojo nurodytą laiką.

Intensyvus plaukų drėkinimas aliejaus pagalba

Alternatyva, siekiant sumažinti žiemos daromą žalą plaukams, yra plaukų drėkinimo procedūra, kurios metu plaukų būklės gerinimui naudojami augaliniai aliejai. Iš esmės, tai lyg aliejaus “vonia” Jūsų plaukams.

Šios procedūros metu plaukai sugers visas jiems reikalingas maistingas medžiagas, kurios drėkina, stiprina ir suteikia plaukų sruogoms neįtikėtiną blizgesį. Mūsų patarimas šią procedūrą atlikti prieš miegą, plaukus gausiai ištepus aliejumi ir juos surišus į kasą. Ryte plaukus plaukite kaip įprasta. Rekomenduojame apsvarstyti tokius plaukų aliejus kaip:

INOAR Botanic ricinos aliejus - apsaugo ir atkuria pažeistų plaukų drėgmę bei blizgesį. Puikiai tinka visų tipų plaukams, stiprina plauką, užkerta kelią sruogų lūžinėjimui. Naudojant aliejų galvos odai skatinamas sveikų plaukų augimas.

INOAR Argano aliejus - šio aliejaus formulėje gausu antioksidantų, kurie užtikrina neprilygstamą sruogų apsaugą, blizgesį, apsaugą nuo plaukų galiukų šakojimosi bei drėkinimą. Sudėtyje yra Omega 9, Omega 6, vitamino E ir polifenolių, šios veikliosios medžiagos sukuria apsaugą nuo laisvųjų radikalų ir veikia kaip antioksidantai. Argano aliejus užveria plauko kutikulę, suteikdamas nuostabų sveikų plaukų blizgesį.

Tokiu būdu plaukus drėkinti rekomenduojame kas 10 dienų arba kas dvi savaites, tačiau jei plaukai itin sausi ir pažeisti, procedūrą galite atlikti ir kas savaitę.

Esame ramūs, nes dabar jau žinote, kaip tinkamai prižiūrėti plaukus žiemos metu!

Grįžti į tinklaraštį